UK Vintage Radio Repair and Restoration Powered By Google Custom Search Vintage Radio and TV Service Data

Go Back   UK Vintage Radio Repair and Restoration Discussion Forum > Specific Vintage Equipment > Vintage Computers

Notices

Vintage Computers Any vintage computer systems, calculators, video games etc., but with an emphasis on 1980s and earlier equipment.

Reply
 
Thread Tools
Old 25th Jun 2022, 5:50 pm   #1
pudwink
Pentode
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nottingham, Notts. UK.
Posts: 196
Default Found another issue with the Commodore Pet

Hi all
Sorry to be starting another post but looking for your help on another issue.
In between getting my 4032 to display an image and in another post trying to get the disk drives working I wanted to get some software running on the pet so I brought a C64 datasette to load downloaded wav files converted via pc to a tape recorder so I could have a bit of fun.
The only problem is the C64 drive which I have tested on my Commodore 128 and is fully working is completly dead on the pet.
I have tried cleaning the pets cassette socket but nothing.
Any ideas as always would be much appreciated.
pudwink is offline   Reply With Quote
Old 25th Jun 2022, 6:08 pm   #2
ScottishColin
Heptode
 
Join Date: May 2012
Location: Perth, Scotland
Posts: 988
Default Re: Found another issue with the Commodore Pet

As a matter of interest, have you tried plugging it into the internal/second datasette port to see if it works there?

And do you know the datasette part number so we can go track that down?

Colin.
ScottishColin is online now   Reply With Quote
Old 25th Jun 2022, 6:28 pm   #3
pudwink
Pentode
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nottingham, Notts. UK.
Posts: 196
Default Re: Found another issue with the Commodore Pet

Hi
The datasette model is 1530 - C2N and as far as I can see the Commodore 4032 does not have an internal port there is one at the back and I think there is one onthe right hand side which looks the same and I have tried both.
pudwink is offline   Reply With Quote
Old 25th Jun 2022, 6:39 pm   #4
ScottishColin
Heptode
 
Join Date: May 2012
Location: Perth, Scotland
Posts: 988
Default Re: Found another issue with the Commodore Pet

That's kind of what I meant - the second port. Does it spin momentarily when you power the PET on? Do any of the Play/FF/Rew buttons make it do anything at all when plugged in?

Colin.
ScottishColin is online now   Reply With Quote
Old 25th Jun 2022, 7:40 pm   #5
pudwink
Pentode
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nottingham, Notts. UK.
Posts: 196
Default Re: Found another issue with the Commodore Pet

No it's completely dead nothing at all
pudwink is offline   Reply With Quote
Old 26th Jun 2022, 10:11 pm   #6
SiriusHardware
Dekatron
 
Join Date: Aug 2011
Location: Newcastle, Tyne and Wear, UK.
Posts: 8,895
Default Re: Found another issue with the Commodore Pet

Hi Pud - I see you have started a similar thread over on VCFED so rather than try to run parallel to what you are being told there, I'll let you go where that leads. If you don't get anywhere there by all means continue here.
SiriusHardware is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools



All times are GMT. The time now is 6:01 pm.


All information and advice on this forum is subject to the WARNING AND DISCLAIMER located at https://www.vintage-radio.net/rules.html.
Failure to heed this warning may result in death or serious injury to yourself and/or others.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2002 - 2021, Paul Stenning.